
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
3 sztuki
4 łyżki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z jogurtu, majonezu, rozgniecionego czosnku, pieprzu, soli, oregano i bazylii przyrządź sos i odstaw żeby się „przegryzł”.
Krok 2
Brokuł ugotuj i podziel na różyczki. Kurczak również ugotuj.
Krok 3
Migdały podsmaż w minimalnej ilości oliwy z oliwek. Wszystko wymieszaj i zalej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej