Sałatka z ogórka i tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórka i tuńczyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

3 sztuki

null szczypt

10 sztuk

150 gramów

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj, obierz i pokrój w plastry. Ogórki umyj i razem ze skórka pokrój w cienkie talarki.

Krok 2

Oliwki przelej zimną wodą i pokrój na połówki a sałatkę potargaj na małe kawałki.

Krok 3

Składniki wymieszaj dodaj cząstki tuńczyka z puszki.

Krok 4

Oliwę, ocet, szczyptę soli i pieprzu wymieszaj i tak przygotowanym sosem polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórka i tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórka i tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórka i tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórka i tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórka i tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórka i tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórka i tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórka i tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
52 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej