Sałatka z roszponki, kurczaka i gruszki z grahamką
średnie
93 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
100 gramów
200 gramów
2 sztuki
6 łyżeczek
4 łyżeczki
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Bułkę pokrój wzdłuż na cienkie kromki.

Krok 2
Roszponkę umyj, przebierz, osusz. Gruszkę umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na małe cząstki (np. ósemki).

Krok 3
Mięso z kurczaka umyj, osusz. Ugotuj na parze. Po ostudzeniu pokrój na kawałki.

Krok 4
Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy włoski z suszonymi pomidorami rozmieszaj z octem jabłkowym i niewielką ilością wody. Dodaj oliwę z oliwek i dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Orzechy laskowe grubo posiekaj.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, manganu, witaminy E, niacyny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej