Sałatka z sałaty rzymskiej, mozzarelli i pomidorków koktajlowych z waflami ryżowymi
łatwe
37 osób zapisało

Składniki
8 listki
16 sztuk
1.33 sztuki
4 łyżeczki
8 sztuk
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Sałatę, pomidorki, bazylię umyj i osusz. Sałatę podrzyj na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój w ćwiartki, z bazylii oberwij listki i niezbyt drobno posiekaj.

Krok 2
Mozzarellę osącz z zalewy i pokrój w plasterki.

Krok 3
Na talerzu ułóż sałatę, następnie mozzarellę i pomidorki. Skrop oliwą z oliwek, posyp bazylią.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej