Sałatka z sałaty rzymskiej, mozzarelli i pomidorków koktajlowych z waflami ryżowymi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

2

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

16 sztuk

8 sztuk

8

1.33 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę, pomidorki, bazylię umyj i osusz. Sałatę podrzyj na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój w ćwiartki, z bazylii oberwij listki i niezbyt drobno posiekaj.

Sałatka z sałaty rzymskiej, mozzarelli i pomidorków koktajlowych  z waflami ryżowymi - Krok 1

Krok 2

Mozzarellę osącz z zalewy i pokrój w plasterki.

Sałatka z sałaty rzymskiej, mozzarelli i pomidorków koktajlowych  z waflami ryżowymi - Krok 2

Krok 3

Na talerzu ułóż sałatę, następnie mozzarellę i pomidorki. Skrop oliwą z oliwek, posyp bazylią.

Sałatka z sałaty rzymskiej, mozzarelli i pomidorków koktajlowych  z waflami ryżowymi - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Teresa Wiśniewska Wiśniewska

    Teresa Wiśniewska Wiśniewska

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • katarzyna banaszek

    katarzyna banaszek

    Bardzo dobre i zdrowe

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej