Skubaniec z wiśniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1524

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

3 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

4 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z Kasi, mąki, cukru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto.

Krok 2

Podzielić na pół/ Do jednej części dodać 2 łyżeczki kakao. Wstawić na pół godziny do lodówki.

Krok 3

Blaszkę posmarować tłuszczem i opruszyć mąką krupczatką lub bułką tartą.

Krok 4

Na blaszkę zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach połowę ciasta jasnego i połowę ciasta ciemnego . Wyłożyć owoce.

Krok 5

Ubić pianę z 4 białek, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Pianę wyłożyć na owoce. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto jasne i ciemne.

Krok 6

Wstawić do nadrzanego piekarnika. Piec ok. 40 minut w 160 stopniach .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skubaniec z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skubaniec z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skubaniec z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skubaniec z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skubaniec z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skubaniec z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skubaniec z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej