Snikers czekoladowy z wiśniami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

7

38 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

placek czekoladowy:

7 sztuk

0.75 szklanki

5 łyżek

2 łyżki

1 łyżeczka

placek środkowy:

25 dekagramów

5 sztuk

20 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

masa:

0.5 litra

1 opakowanie

0.75 szklanki

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

1 słoik

polewa:

0.25 opakowania

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placek czekoladowy: Z białek ubić pianę, dodać cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.

Krok 2

Po upieczeniu przekroić na pół.

Krok 3

Placek środkowy: Białka ubić, dodać cukier, dalej ubijać, potem dodać resztę składników, wymieszać.

Krok 4

Dać na blaszkę i piec długo, około 1 godziny w 170 stopniach C.

Krok 5

Masa: Z podanych składników ugotować budyń.

Krok 6

Utrzeć "Kasię" i stopniowo dodawać schłodzony budyń i kakao.

Krok 7

Na końcu dodać wiśnie i lekko wymieszać.

Krok 8

Przekładać w następujący sposób: placek czekoladowy, masa, placek środkowy, masa, placek czekoladowy, polewa, można oprószyć mielonymi orzechami.

Krok 9

Podawać na drugi dzień, bo musi zmięknąć środkowy placek z orzechami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Snikers czekoladowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Snikers czekoladowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Snikers czekoladowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Snikers czekoladowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Snikers czekoladowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Snikers czekoladowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Snikers czekoladowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej