Torcik śmietankowo-migdałowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

187

386 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżki

1.5 łyżeczki

5 łyżek

krem:

1 litr

5 opakowań

5 opakowań

wierzch:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec 2 jasne biszkopty z 5 jaj

Krok 2

Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku.

Krok 3

Następnie dosypać obie mąki z proszkiem do pieczenia, wlać olej oraz wodę i delikatnie wymieszać.

Krok 4

Upiec. (wielkość blaszki 24x35).

Krok 5

Krem: przełożyć biszkopty, nasączyć sokiem z brzoskwiń. Udekorować i włożyć na 6 godzin do stężenia do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik śmietankowo-migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik śmietankowo-migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik śmietankowo-migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik śmietankowo-migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik śmietankowo-migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik śmietankowo-migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik śmietankowo-migdałowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
ciasto cytrynowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej