TORT DLA MICHAŁKA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij
TORT DLA     MICHAŁKA

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

1

1

null gramów

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt pieczemy ubijając białka na pół sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy na sztywno.

Krok 2

Potem dodajemy żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Wylewamy na blachę i pieczemy ok. 40 min.

Krok 4

Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy słodką herbatą z olejkiem arakowym i cytryną.

Krok 5

Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodać cukier i śmietan-fix.

Krok 6

Przekładamy taką śmietaną biszkopt, układając na niej owoce.

Krok 7

Cały tort dekorujemy śmietaną i ozdobami z cukru, które można kupić lub zrobić samemu z masy cukrowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • TORT DLA     MICHAŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • TORT DLA     MICHAŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • TORT DLA     MICHAŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • TORT DLA     MICHAŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • TORT DLA     MICHAŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • TORT DLA     MICHAŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • TORT DLA     MICHAŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Murzynek z kremem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej