Trociniak z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

1 łyżeczka

krem:

0.5 litra

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

masa brzoskwiniowa:

3 opakowania

1 puszka

posypka kokosowa:

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem, po czym stale ubijając, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 35 min. w 160 stopniach.

Krok 2

Na krem z 0,5 l mleka odlać pół szklanki i rozpuścić w nim obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrami. Wlać mleko z mąką i zagotować. Gdy masa ostygnie, utrzeć ją z Kasi.

Krok 3

W litrze gorącej wody rozpuścić galaretki, ostudzić. Gdy galaretka zacznie gęstnieć, dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i wymieszać.

Krok 4

Biszkopt posmarować połową kremu, wylać galaretkę i schłodzić.

Krok 5

Na posypkę uprażyć na maśle wiórki z cukrem, ostudzić. Na stężoną galaretkę rozsmarować resztę kremu, a na krem rozsypać kokosową posypkę.

Krok 6

Ciasto należy schłodzić. Najlepiej smakuje następnego dnia. SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trociniak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trociniak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trociniak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trociniak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trociniak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trociniak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trociniak z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej