Wiśniowa rozkosz

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

2 łyżki

przełożenie:

1 litr

2 opakowania

krem:

1 opakowanie

400 mililitrów

dekoracja:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretki rozpuścić w połowie porcji wody podanej na opakowaniu. Wymieszać z wiśniami i sokiem z wiśni. Odstawić.

Krok 2

Biszkopt - białka jaj ubić na sztywno z odrobiną soli.

Krok 3

Stopniowo dodawać małymi partiami cukier, następnie po 1 żółtku, a na koniec również małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.

Krok 4

Upiec w temp. 170 stopni ok. 40 minut. Wystudzić i przekroić na 2 blaty.

Krok 5

Krem Karpatka ubić z mlekiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłożyć na dolną warstwę ciasta i schłodzić w lodówce.

Krok 6

Na wierzch wylać tężejące galaretki z wiśniami i przykryć drugim płatem biszkopta. Wstawić na noc do lodówki. Posypać cukrem pudrem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśniowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśniowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśniowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśniowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśniowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśniowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśniowa rozkosz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
malaga
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej