Z masą brzoskwiniową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt orzechowy:

4 sztuki

5 dekagramów

8 dekagramów

5 dekagramów

0.5 łyżki

3 łyżki

biszkopt kokosowy:

6 sztuk

0.5 szklanki

15 dekagramów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

krem:

1 puszka

1 opakowanie

6 sztuk

0.5 opakowania

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt orzechowy: Przygotować biszkopt orzechowy: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać.

Krok 2

Wylać na formę do pieczenia. Upiec 2 cienkie biszkopty lub 1 grubszy i przekroić. Piec w temp. 180 C przez 30-40 min.

Krok 3

Biszkopt kokosowy: Białka ubić z cukrem na sztywno i lekko wymieszać z kokosem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Piec w temp. 180 C ok. 30-40 min.

Krok 4

Krem do przełożenia ciasta: Odlać sok z owoców. Jeśli nie będzie całej szklanki, dodać wody i ugotować budyń z łyżką mąki.

Krok 5

Kasię utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ostudzony budyń i ucierać. Do masy dodać drobno pokrojone owoce.

Krok 6

Przełożenie placka: Biszkopt orzechowy - krem - biszkopt kokosowy – krem - biszkopt orzechowy. Ciasto polać polewą czekoladową.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Z masą brzoskwiniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej