Zapiekanki z szynką i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanki z szynką i żółtym serem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

heart
287 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 plastry

3 plastry

0.5 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na pieczywie ułóż wędlinę, plasterki ogórka i paprykę oraz ser żółty.

Zapiekanki z szynką i żółtym serem - Krok 1

Krok 2

Zapiekaj do czasu rozpuszczenia sera. Podawaj z pozostałą papryką i pozostałym ogórkiem.

Zapiekanki z szynką i żółtym serem - Krok 2
2

Opinie o przepisie

  • Krzysztof  Zaręba

    Krzysztof Zaręba , 19.04.2020

    Bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Wilk

    Daniel Wilk , 17.01.2020

    do zrobienia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej