Zapiekanki z szynką i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanki z szynką i żółtym serem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

heart
287 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 plastry

3 plastry

0.5 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na pieczywie ułóż wędlinę, plasterki ogórka i paprykę oraz ser żółty.

Zapiekanki z szynką i żółtym serem - Krok 1

Krok 2

Zapiekaj do czasu rozpuszczenia sera. Podawaj z pozostałą papryką i pozostałym ogórkiem.

Zapiekanki z szynką i żółtym serem - Krok 2
2

Opinie o przepisie

  • Krzysztof  Zaręba

    Krzysztof Zaręba , 19.04.2020

    Bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Wilk

    Daniel Wilk , 17.01.2020

    do zrobienia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanki z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej