
Składniki
12 sztuk
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
null gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek.
Krok 2
Po chwili smażenia dodaj mielony kumin.
Krok 3
Jak poczujesz aromat kuminu wlej litr wody.
Krok 4
Dodaj odcedzoną i przepłukaną fasolkę z puszki oraz kukurydzę.
Krok 5
Zupę zagotuj i dodaj kostki Knorr. Teraz gotuj powoli ok. 10 minut.
Krok 6
Na końcu dodaj do zupy sok z cytryny oraz krewetki. Zagotuj 1 minutę i odstaw zupę. Podawaj z posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej