
Składniki
1.5 kilograma
0.5 kilograma
3 sztuki
15 dekagramów
3 sztuki
2 sztuki
null
null
null
0.5 kilograma
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj pozostaw do ostygnięcia i następnie obierz i pokrój w plasterki.
Krok 2
Pokrojone w plasterki grzyby i cebulę podsmaż na oleju.
Krok 4
W wysmarowanej tłuszczem formie do pieczenia ułóż na przemian ziemniaki , grzyby i pokrojone w plasterki ogórki.
Krok 5
Każdą warstwę posmaruj sosem., posyp serem i piecz w temp. 220 st. przez 20 minut.
Krok 3
Śmietanę zmiksuj z jajkami, przypraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej