Babeczki czekoladowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

200 gramów

200 gramów

200 gramów

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć Kasię z cukrem.

Krok 2

Dodawać po 1 jajku i dalej ucierać.

Krok 3

Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i 4 łyżki wody.

Krok 4

Foremki do babeczek napełnić ciastem.

Krok 5

Piec w temp. 180'C przez ok. 20min.

Krok 6

Przygotować krem według przepisu na opakowaniu i ozdobić ostygnięte babeczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Babeczki czekoladoweBabeczki czekoladowe

Babeczki, nazywane także muffinkami, to bardzo łatwy w wykonaniu deser, który piecze się przeważnie w papierowych papilotach umieszczonych na blasze lub w silikonowych foremkach. Świetnie sprawdzi się w roli słodkiego drugiego śniadania lub jako przekąska do kawy. Dużą popularnością cieszą się babeczki czekoladowe, do których możesz dodać dowolny rodzaj czekolady. Świetnie smakować będą zarówno z mleczną, jak i gorzką. Kluczem do udanych babeczek jest osobne wymieszanie składników mokrych i suchych. Następnie połącz je i mieszaj – najlepiej przy pomocy drewnianej łyżki, nigdy miksera. Równie ważna jest odpowiednia konsystencja ciasta, które powinno być dosyć gęste i nie spływać przy nabieraniu. Jeżeli okaże się, że jest ono za rzadkie, dodaj do niego odrobinę mąki. Foremki na babeczki najlepiej wypełnić do około ¾ wysokości, tak aby podczas pieczenia muffinki mogły odpowiednio wyrosnąć. Piecz je w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Po upływie 5 minut możesz ją zmniejszyć do 170 st C. Dzięki temu będą dobrze dopieczone w środku, a ich wierzch nie przypali się.