BISZKOPT Z GALARETKĄ RABARBAROWĄ

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 kilogram

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek. Białka razem z cukrem ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając.

Krok 2

Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać i wylać na dużą blachę (wysmarowaną Kasią i wysypaną bułką tartą).

Krok 3

Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczone ciasto ostudzić i przekroić na dwa placki. Rabarbar rozgotować w szklance wody i na koniec dodać galaretki. Wszystko dokładnie wymieszać. Tężejącą masą przełożyć biszkopt. Można posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BISZKOPT Z GALARETKĄ RABARBAROWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BISZKOPT Z GALARETKĄ RABARBAROWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BISZKOPT Z GALARETKĄ RABARBAROWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BISZKOPT Z GALARETKĄ RABARBAROWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BISZKOPT Z GALARETKĄ RABARBAROWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BISZKOPT Z GALARETKĄ RABARBAROWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BISZKOPT Z GALARETKĄ RABARBAROWĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej