Biszkopt z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Biszkopt z jabłkami

Autor: Wioletta Święcińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego naczynia wbij jajka i wsyp cukier

Krok 2

Miksuj do momentu, aż masa stanie się biała

Krok 3

Do ubitej masy powoli, najlepiej przez sitko, wsypuj pozostałe składniki i delikatnie mieszaj

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej