
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżka
4 sztuki
5 sztuk
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wysokiego naczynia wbij jajka i wsyp cukier
Krok 2
Miksuj do momentu, aż masa stanie się biała
Krok 3
Do ubitej masy powoli, najlepiej przez sitko, wsypuj pozostałe składniki i delikatnie mieszaj
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej