Biszkopt z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt z jabłkami

Autor: Wioletta Święcińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego naczynia wbij jajka i wsyp cukier

Krok 2

Miksuj do momentu, aż masa stanie się biała

Krok 3

Do ubitej masy powoli, najlepiej przez sitko, wsypuj pozostałe składniki i delikatnie mieszaj

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej