Błyskawiczny mazurek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

35 dekagramów

3 sztuki

1 łyżka

25 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię posiekać z mąką, dodać pokruszone żółtka, śmietanę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Zarobić ciasto i schłodzić.

Krok 2

3/4 ciasta rozwałkować, ułożyć w formie. Z reszty uformować pasek, skręcić go kilkakrotnie (by powstała lekka spiralka), obłożyć ciasto i upiec w 220 st. C.

Krok 3

Polewę roztopić, polać ciasto (z wyjątkiem obwódki), lukrem wykonać napis, przybrać skórką pomarańczy i wiśniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczny mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczny mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczny mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczny mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczny mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczny mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczny mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Mazurek wielkanocny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej