
Składniki
8 dekagramów
15 dekagramów
20 dekagramów
15 dekagramów
1 opakowanie
3 łyżki
20 dekagramów
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto zagnieść. Następnie rozwałkować i ułożyć na blaszce. Zostawcie sobie trochę ciasta, aby zrobić brzegi wyższe, aby masa się nie rozlała. Ciasto wsadzić do piekarnika na ok. 30 minut w temperaturze ok. 160 stopni.
Krok 2
Wszystkie owoce pokroić drobniutko w kosteczkę, orzechy także i wymieszać z masą kajmakową.
Krok 3
Potrzebne do polewy czekoladowej: 0,13 dag cukru pudru 0,13 dag margaryny Palmy 3 łyżki kakao - ja dawałam Decomorreno 2 łyżki wody płatki migdałowe - do dekoracji Wszystkie składniki zagotować a następnie wylać na masę i udekorować płatkami migdałowymi.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























