Mazurek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mazurek

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 dekagramów

15 dekagramów

20 dekagramów

15 dekagramów

1 opakowanie

3 łyżki

20 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto zagnieść. Następnie rozwałkować i ułożyć na blaszce. Zostawcie sobie trochę ciasta, aby zrobić brzegi wyższe, aby masa się nie rozlała. Ciasto wsadzić do piekarnika na ok. 30 minut w temperaturze ok. 160 stopni.

Krok 2

Wszystkie owoce pokroić drobniutko w kosteczkę, orzechy także i wymieszać z masą kajmakową.

Krok 3

Potrzebne do polewy czekoladowej: 0,13 dag cukru pudru 0,13 dag margaryny Palmy 3 łyżki kakao - ja dawałam Decomorreno 2 łyżki wody płatki migdałowe - do dekoracji Wszystkie składniki zagotować a następnie wylać na masę i udekorować płatkami migdałowymi.

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej