Składniki
3 sztuki
1 sztuka
15 dekagramów
20 dekagramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 opakowanie
20 dekagramów
15 dekagramów
8 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto zagnieść. Następnie rozwałkować i ułożyć na blaszce. Zostawcie sobie trochę ciasta, aby zrobić brzegi wyższe, aby masa się nie rozlała. Ciasto wsadzić do piekarnika na ok. 30 minut w temperaturze ok. 160 stopni.
Krok 2
Wszystkie owoce pokroić drobniutko w kosteczkę, orzechy także i wymieszać z masą kajmakową.
Krok 3
Potrzebne do polewy czekoladowej: 0,13 dag cukru pudru 0,13 dag margaryny Palmy 3 łyżki kakao - ja dawałam Decomorreno 2 łyżki wody płatki migdałowe - do dekoracji Wszystkie składniki zagotować a następnie wylać na masę i udekorować płatkami migdałowymi.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej