Mazurek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mazurek

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

15 dekagramów

20 dekagramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

20 dekagramów

15 dekagramów

8 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto zagnieść. Następnie rozwałkować i ułożyć na blaszce. Zostawcie sobie trochę ciasta, aby zrobić brzegi wyższe, aby masa się nie rozlała. Ciasto wsadzić do piekarnika na ok. 30 minut w temperaturze ok. 160 stopni.

Krok 2

Wszystkie owoce pokroić drobniutko w kosteczkę, orzechy także i wymieszać z masą kajmakową.

Krok 3

Potrzebne do polewy czekoladowej: 0,13 dag cukru pudru 0,13 dag margaryny Palmy 3 łyżki kakao - ja dawałam Decomorreno 2 łyżki wody płatki migdałowe - do dekoracji Wszystkie składniki zagotować a następnie wylać na masę i udekorować płatkami migdałowymi.

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej