Mazurek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mazurek

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

15 dekagramów

20 dekagramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

20 dekagramów

15 dekagramów

8 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto zagnieść. Następnie rozwałkować i ułożyć na blaszce. Zostawcie sobie trochę ciasta, aby zrobić brzegi wyższe, aby masa się nie rozlała. Ciasto wsadzić do piekarnika na ok. 30 minut w temperaturze ok. 160 stopni.

Krok 2

Wszystkie owoce pokroić drobniutko w kosteczkę, orzechy także i wymieszać z masą kajmakową.

Krok 3

Potrzebne do polewy czekoladowej: 0,13 dag cukru pudru 0,13 dag margaryny Palmy 3 łyżki kakao - ja dawałam Decomorreno 2 łyżki wody płatki migdałowe - do dekoracji Wszystkie składniki zagotować a następnie wylać na masę i udekorować płatkami migdałowymi.

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej