Ciasto jogurtowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

844

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

20 dekagramów

3 dekagramy

3 łyżki

10 dekagramów

1 łyżeczka

krem:

0.5 litra

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

10 dekagramów

1 opakowanie

wierzch:

1

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić.

Krok 2

Żółtka ubić do białości z cukrem i gorącą wodą, dodać do ubitych białek lekko mieszając.

Krok 3

Następnie przez sitko przesiewać obie mąki i płaską łyżeczką proszku do pieczenia.

Krok 4

Upiec na głębokiej blaszce wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Żelatynę namoczyć w mleku.

Krok 6

Wszystkie składniki masy, oprócz śmietany kremowej, dokładnie rozetrzeć w misce.

Krok 7

Śmietanę ubić, lekko wmieszać do masy i dodać pokrojone brzoskwinie.

Krok 8

Lekko rozgrzać żelatynę nad płomieniem i wmieszać do masy.

Krok 9

Masę wylać na wystudzony biszkopt, wynieść w chłodne miejsce.

Krok 10

Po zastygnięciu udekorować bitą śmietaną i owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej