
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
80 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrynę zalej wrzątkiem, wyszoruj skórkę cytryny, zetrzyj na tarce. Następnie cytrynę przekrój po długości na cztery części.

Krok 2
Rybę oprósz solą, pieprzem, natrzyj skórką z cytryny.

Krok 3
Następnie obtocz w rozmieszanym jajku i panierce Knorr.

Krok 4
Panierkę dociśnij ręką do ryby, smaż na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor po 2-3 minuty z każdej strony. Gotową rybę podawaj z kawałkiem cytryny.


Dobra rada:
Fajnym pomysłem będzie dodanie łyżeczki czarnuszki do suchej panierki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dorsz w panierce
Dorsz to jedna z najpopularniejszych ryb w Polsce, ale nie tylko! Znana jest również na całym świecie, gdzie zachwyca swoim smakiem i delikatną konsystencją mięsa. Być może dorsz kojarzy Wam się z beztroskimi, letnimi wyprawami nad morze? Czas przywrócić te wspomnienia! Wystarczy pół godziny i powrócą wspomnienia dziecięcych wakacji. Przygotowaliśmy najlepszy przepis na dorsza w chrupiącej panierce. Skusicie się na tę propozycję? Jeżeli tak, to przygotujcie niezbędne składniki. Będziecie potrzebować dorsza, jednego opakowania Fix Knorr panierka chrupiący kurczak z czosnkiem, jajek, oleju, cytryny, soli oraz pieprzu. To wszystko!
Dla kogo?
Dorsz to idealna opcja dla osób, które szukają przepisu na szybki obiad w tygodniu. Czas przygotowania ryby nie przekracza 30 minut. Na dodatek przepis jest tak prosty, że każdy, bez wyjątku, zdoła go wykonać!
Na jaką okazję?
Podajcie dorsza w formie dania głównego podczas rodzinnego obiadu. Jesteśmy pewni, że wszyscy będą zadowoleni, a ryba w trybie natychmiastowym zniknie z talerza.
Czy wiesz, że?
Dorsz nie tylko dobrze smakuje, ale ma również doskonałe właściwości!
Dla urozmaicenia:
Zastanawiacie się, z czym podawać panierowaną rybę? Wybór dodatków jest bardzo bogaty! Dorsz doskonale komponuje się z frytkami lub ziemniakami. Nie zapomnijcie również o warzywnych dodatkach, np. surówce colesław. Spróbowaliście naszej receptury? Podzielcie się swoją opinią w komentarzu!