Jesienny placek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

pozostałe:

6 sztuk

2 opakowania

1 szklanka

1 opakowanie

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem, stopniowo dodać żółtka, wymieszać.

Krok 2

Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej.

Krok 3

Wszystko wymieszać. Wylać na blaszkę. Piec 25 min. w temp. 180 st .C.

Krok 4

Żółte galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Następnie do gorącej galaretki dodać starte na tarce jarzynowej jabłka, wszystko wymieszać.

Krok 5

Gdy zacznie gęstnieć, wylać na upieczony ostudzony biszkopt.

Krok 6

Na gorące jabłka ułożyć herbatniki i zalać tężejącą galaretką, przygotowaną wg.opisu na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej