Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

5

346 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

149 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jabłko umyj i pokrój na drobne cząsteczki.

Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - Krok 1

Krok 2

Orzechy drobno posiekaj.

Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - Krok 2

Krok 3

Pokrojony owoc połącz z jogurtem i otrębami.

Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - Krok 3

Krok 4

Całość posyp orzechami.

Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek stanowi źródło: fosforu, manganu, potasu, wapnia, magnezu, cynku, miedzi, tiaminy, ryboflawiny, witaminy B6, kwasu foliowego, witaminy B12.

2

Opinie o przepisie

  • Ewelina Purgal

    Ewelina Purgal , 02.05.2020

    Soper

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Maslowska

    Marta Maslowska , 14.10.2018

    Pycha Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiemJogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem

Jogurt z otrębami, orzechami i jabłkiem to godna polecenia zdrowa przekąska. Będzie znakomitą alternatywą dla gotowych słodzonych jogurtów owocowych, a przede wszystkim wersją o wiele zdrowszą i smaczniejszą. Do jej przygotowania wybierz jogurt naturalny o 2% zawartości tłuszczu. Będzie to smaczniejsze rozwiązanie niż wersje typu light, po które wiele osób sięga na diecie. Dodaj do tego małe jabłko, a także otręby pszenne, które są świetnym źródłem błonnika oraz wielu składników mineralnych, takich jak miedź czy magnez. Zawierają jednocześnie sporo witaminy B6 oraz kwas foliowy. Wystarczy łyżka deserowa, żeby Twój podwieczorek stał się bardziej pożywny. Na koniec dodaj do jogurtu z otrębami także posiekane drobno orzechy włoskie – warto uprażyć je na patelni, by stały się bardziej chrupiące. Tak przygotowana przekąska może stanowić również deser w wersji fit. Przygotuj ją i przekonaj się, że w bardzo prosty sposób zwykły naturalny jogurt zyskuje doskonały smak. Opcjonalnie dopraw go szczyptą cynamonu.