Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Sałatka makaronowa z warzywami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

31

568 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

497 osób wydrukowało

Pobierz pdf

599 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

4 sztuki

200 gramów

4 łyżeczki

4 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne i dodaj go do warzyw. Całość dobrze wymieszaj.

Sałatka makaronowa z warzywami - Krok 4

Krok 5

Dodaj do całości makaron.

Sałatka makaronowa z warzywami - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek stanowi źródło: potasu, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E, witaminy C, kwasu foliowego, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, tiaminy, ryboflawiny, niacyny, witaminy B6.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Zioła ogrodowe Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Zioła ogrodowe Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka makaronowa z warzywamiSałatka makaronowa z warzywami

Sałatka makaronowa z warzywami na śniadanie? Tak! Przygotuj ją według przepisu dietetyka, a otrzymasz nie tylko smaczny, ale także pożywny posiłek. Jedna porcja zawiera ponad 330 g warzyw – czyż nie jest to cudownie zdrowy początek dnia? Bazę sałatki stanowi makaron gryczany o charakterystycznym smaku, pełen cennych składników odżywczych. Wybierz wersję o dowolnym kształcie – będą pasować np. świderki lub rurki. Zacznij przygotowania od ugotowania makaronu i pokrojenia składników. Świeżego pomidora, plastry suszonego, słodką czerwoną paprykę, ogórka oraz cukinię podziel w niewielką kostkę, a całość posyp drobno posiekanym szczypiorkiem, który doda warzywom wyrazistości. Połącz wszystkie składniki za pomocą sosu, który przyrządzisz z mieszanki ziół ogrodowych oraz wysokiej jakości oliwy. Na koniec dodaj do warzyw makaron i wymieszaj. Tak przygotowana sałatka to zdrowa i pożywna przekąska, którą możesz przygotować dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy. Spróbuj, jaka jest smaczna, różnorodna i kolorowa – bądź fit z naszymi sprawdzonymi przepisami!