Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Kanapki z polędwica sopocką i pomidorem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

14

183 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 plastra

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ukroić kromkę chleba. Chleb posmarować margaryną.

Kanapki z polędwica sopocką i pomidorem - Krok 1

Krok 2

Położyć plaster polędwicy sopockiej, liść umytej sałaty i pokrojonego w plastry, umytego pomidora.

Kanapki z polędwica sopocką i pomidorem - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek stanowi źródło: manganu, witaminy C, kwasu foliowego, potasu, fosforu, miedzi, witaminy A, witaminy E, tiaminy, niacyny, witaminy B6.

Tagi:
1

Opinie o przepisie

  • Halina    Kamińska

    Halina Kamińska

    ekstra kanapki

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z polędwica sopocką i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z polędwica sopocką i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z polędwica sopocką i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z polędwica sopocką i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z polędwica sopocką i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z polędwica sopocką i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z polędwica sopocką i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z polędwica sopocką i pomidoremKanapki z polędwica sopocką i pomidorem

Kanapki z polędwicą sopocką i pomidorem to klasyczne połączenie, które stanowi smaczne i pożywne drugie śniadanie. Żeby było zdrowe, przygotuj posiłek z chlebem graham. To pszenny chleb z mąki z pełnego przemiału, który jest dość delikatny i mniej wyrazisty w smaku niż żytnie pieczywo razowe. Posmaruj je dobrej jakości margaryną, a następnie nałóż na kromkę polędwicę sopocką, liść chrupiącej zielonej sałaty oraz plastry soczystego pomidora. Polędwica będzie dobrym wyborem na fit kanapkę ze względu na swoją niewielką zawartość tłuszczu w porównaniu z innymi wędlinami, a dodatek warzyw sprawi, że przekąska stanie się zdrowa, kolorowa i jeszcze smaczniejsza. Tak przygotowana kanapka jest źródłem wielu cennych dla zdrowia składników odżywczych, takich jak np. mangan (0,7 mg, tzn. 35% DRWS), kwas foliowy (82 mcg, tzn. 41% DRWS) czy potas (596 mg, tzn. 30% DRWS), a także wielu witamin. Przygotuj do niej zieloną lub czarną herbatę bez cukru. Dbając o odpowiednie skomponowanie posiłków, pozytywnie wpływasz na swoje zdrowie oraz sylwetkę. Przyrządzaj codzienne posiłki w oparciu o nasze przepisy na fit dania – życzymy smacznego!