
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Podobne przepisy
- Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru
- Pikantne tortille z wołowymi koftami
- Zapiekanka z dorsza w kremowym sosie z ziemniakami, ogórkiem i selerem naciowym
- Pieczone medaliony z polędwiczki wieprzowej z orzechami włoskimi i smażonym jabłkiem
- Orientalne zapiekane bakłażany