Meksykańskie burrito z wołowiną i jalapeno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie burrito z wołowiną i jalapeno

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie burrito z wołowiną i jalapeno  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie burrito z wołowiną i jalapeno  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie burrito z wołowiną i jalapeno  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie burrito z wołowiną i jalapeno  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie burrito z wołowiną i jalapeno  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie burrito z wołowiną i jalapeno  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie burrito z wołowiną i jalapeno  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie burrito z wołowiną i jalapeno  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie burrito z wołowiną i jalapeno Meksykańskie burrito z wołowiną i jalapeno

Niezły Meksyk na talerzu :), pokochacie nasze pikantne burrito. Czerwona fasola, słodkie ziarna kukurydzy, wołowina, świeża kolendra i pikantne papryczki jalapeno. Dla złagodzenia smaku podamy je zapieczone z serem cheddar i w towarzystwie jogurtu.