Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
43 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkamiŚledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami

Sałaka czyli śledź bałtycki wprost idealnie nadaje się do pieczenia i grillowania. Ta niewielkich rozmiarów ryba to może nie król, ale z pewnością książę bałtyckich wód. Uwolniliśmy śledzia niewoli octów, oliw i sosów śmietanowych (i wszelkich innych). Opleciony soczystymi plastrami boczku, z dodatkiem skórki cytrynowej. Grillowany lub podsmażony i upieczony, złocisty, po prostu pyszny. Z frytkami z marchewek i pietruszki oraz lekkim sosem tatarskim tworzy trio równie legendarne jak Atos, Portos i Aramis.