Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
43 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chrupiące bajgle BLT
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkamiŚledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami

Sałaka czyli śledź bałtycki wprost idealnie nadaje się do pieczenia i grillowania. Ta niewielkich rozmiarów ryba to może nie król, ale z pewnością książę bałtyckich wód. Uwolniliśmy śledzia niewoli octów, oliw i sosów śmietanowych (i wszelkich innych). Opleciony soczystymi plastrami boczku, z dodatkiem skórki cytrynowej. Grillowany lub podsmażony i upieczony, złocisty, po prostu pyszny. Z frytkami z marchewek i pietruszki oraz lekkim sosem tatarskim tworzy trio równie legendarne jak Atos, Portos i Aramis.