Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
43 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkamiŚledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami

Sałaka czyli śledź bałtycki wprost idealnie nadaje się do pieczenia i grillowania. Ta niewielkich rozmiarów ryba to może nie król, ale z pewnością książę bałtyckich wód. Uwolniliśmy śledzia niewoli octów, oliw i sosów śmietanowych (i wszelkich innych). Opleciony soczystymi plastrami boczku, z dodatkiem skórki cytrynowej. Grillowany lub podsmażony i upieczony, złocisty, po prostu pyszny. Z frytkami z marchewek i pietruszki oraz lekkim sosem tatarskim tworzy trio równie legendarne jak Atos, Portos i Aramis.