Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami
0 os.
łatwe
43 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij0 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Śledzie grillowane z boczkiem, lekkim sosem tatarskim i frytkami
Sałaka czyli śledź bałtycki wprost idealnie nadaje się do pieczenia i grillowania. Ta niewielkich rozmiarów ryba to może nie król, ale z pewnością książę bałtyckich wód. Uwolniliśmy śledzia niewoli octów, oliw i sosów śmietanowych (i wszelkich innych). Opleciony soczystymi plastrami boczku, z dodatkiem skórki cytrynowej. Grillowany lub podsmażony i upieczony, złocisty, po prostu pyszny. Z frytkami z marchewek i pietruszki oraz lekkim sosem tatarskim tworzy trio równie legendarne jak Atos, Portos i Aramis.