Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
39 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokadoChrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado

Panzanella albo panmolle to wywodząca się z Toskanii sałatka, którą w swych pieśniach sławił szesnastowieczny poeta Bronzino. Tradycyjnie składała się z cebuli, ogórków, chleba i octu jednak obecnie jej głównym składnikiem są pomidory. W naszej wersji do pomidorów dodaliśmy kapary, kurczaka, chrupiące grzanki i awokado. Jak myślicie czy Bronzino i naszą panzanellę sławił by w pieśniach?