Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado
0 os.
łatwe
39 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij0 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 

Kokosowe paluszki rybne z ananasowym dipem
35 min.
łatwe
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chrupiąca panzanella z kurczakiem i awokado
Panzanella albo panmolle to wywodząca się z Toskanii sałatka, którą w swych pieśniach sławił szesnastowieczny poeta Bronzino. Tradycyjnie składała się z cebuli, ogórków, chleba i octu jednak obecnie jej głównym składnikiem są pomidory. W naszej wersji do pomidorów dodaliśmy kapary, kurczaka, chrupiące grzanki i awokado. Jak myślicie czy Bronzino i naszą panzanellę sławił by w pieśniach?