Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Indyk po malezyjsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiemSpaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem

Aglio e olio e peperoncino to nic innego jak spaghetti z oliwą, czosnkiem i papryczką chilli. Tradycyjne danie wywodzące się z Neapolu i będące uboższą wersją Spaghetti alle vongole (czyli spaghetti z małżami). W nasz propozycji poza podstawowymi składnikami znajdziecie chrupiący boczek i soczyste pomidorki koktajlowe. Całość udekorujemy drobno siekaną natką pietruszki i tartym parmezanem. Raz, dwa i obiad w 25 minut gotowy.