Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiemSpaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem

Aglio e olio e peperoncino to nic innego jak spaghetti z oliwą, czosnkiem i papryczką chilli. Tradycyjne danie wywodzące się z Neapolu i będące uboższą wersją Spaghetti alle vongole (czyli spaghetti z małżami). W nasz propozycji poza podstawowymi składnikami znajdziecie chrupiący boczek i soczyste pomidorki koktajlowe. Całość udekorujemy drobno siekaną natką pietruszki i tartym parmezanem. Raz, dwa i obiad w 25 minut gotowy.