Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem
0 os.
łatwe
25 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij17 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 

Stek z tuńczyka z cukinią
45 min.
łatwe
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem
Aglio e olio e peperoncino to nic innego jak spaghetti z oliwą, czosnkiem i papryczką chilli. Tradycyjne danie wywodzące się z Neapolu i będące uboższą wersją Spaghetti alle vongole (czyli spaghetti z małżami). W nasz propozycji poza podstawowymi składnikami znajdziecie chrupiący boczek i soczyste pomidorki koktajlowe. Całość udekorujemy drobno siekaną natką pietruszki i tartym parmezanem. Raz, dwa i obiad w 25 minut gotowy.