Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiemSpaghetti aglio olio e peperoncino z chrupiącym boczkiem

Aglio e olio e peperoncino to nic innego jak spaghetti z oliwą, czosnkiem i papryczką chilli. Tradycyjne danie wywodzące się z Neapolu i będące uboższą wersją Spaghetti alle vongole (czyli spaghetti z małżami). W nasz propozycji poza podstawowymi składnikami znajdziecie chrupiący boczek i soczyste pomidorki koktajlowe. Całość udekorujemy drobno siekaną natką pietruszki i tartym parmezanem. Raz, dwa i obiad w 25 minut gotowy.