Koreańskie bulgogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreańskie bulgogi

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreańskie bulgogi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreańskie bulgogi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreańskie bulgogi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreańskie bulgogi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreańskie bulgogi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreańskie bulgogi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreańskie bulgogi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreańskie bulgogi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koreańskie bulgogi Koreańskie bulgogi

Bulgogi po koreański znaczy dosłownie "ogniste mięso", jednak nie chodzi o jego ostrość tylko o tradycyjny sposób przyrządzania nad ognistym grillem. Danie to można też przygotować w woku lub na dużej patelni. Smacznego :)