Spaghetti aglio olio e peperoncino przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti aglio olio e peperoncino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti aglio olio e peperoncinoSpaghetti aglio olio e peperoncino

Aglio e olio e peperoncino to nic innego jak spaghetti z oliwą, czosnkiem i papryczką chilli. Tradycyjne danie wywodzące się z Neapolu i będące uboższą wersją Spaghetti alle vongole (czyli spaghetti z małżami).