Shawarma z kurczaka z chlebem pita i libańską sałatką fattoush
0 os.
łatwe
40 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij10 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Shawarma z kurczaka z chlebem pita i libańską sałatką fattoush
Bliski wschód na talerzu, aromatyczne mięso w jogurtowej marynacie pełnej przypraw od House of Orient, a do tego lekka sałatka fattoush. Sprawdzi się doskonale przygotowywane w domu jak i w sezonie grillowym