Kurczak koronacyjny Królowej Elżbiety z zieloną sałatką
0 os.
łatwe
35 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij38 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak koronacyjny Królowej Elżbiety z zieloną sałatką
Kurczak koronacyjny to danie, które pierwszy raz podano podczas przyjęcia na część Królowej Elżbiety II. Jest wyśmienite w smaku i banalnie wręcz proste w przygotowaniu. W tradycyjnej wersji sos curry oparty jest na majonezie, jednak my proponujemy lżejszą wersję bazującą na jogurcie naturalnym. Kurczak koronacyjny doskonale smakuje na grzankach. Prawdziwie królewski lekki obiad.