Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym
0 os.
łatwe
25 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij1 osoba zapisała

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym
Meksykańska fiesta, tequila i muzyka mariachi z tym właśnie kojarzy się smak tej wyśmienitej i sycącej zupy. Delikatny i słodki smak kukurydzy, podbiliśmy wyrazistymi nutami kurkumy, ostrej papryki w proszku i małego strączka chilli. Ognisty temperament idealnie balansuje słodycz mleczka kokosowego i przywodzący na myśl zapach ogniska aromat wędzonej słodkiej papryki. Odrobina kiełków do dekoracji i gotowe.