Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowymKrem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym

Meksykańska fiesta, tequila i muzyka mariachi z tym właśnie kojarzy się smak tej wyśmienitej i sycącej zupy. Delikatny i słodki smak kukurydzy, podbiliśmy wyrazistymi nutami kurkumy, ostrej papryki w proszku i małego strączka chilli. Ognisty temperament idealnie balansuje słodycz mleczka kokosowego i przywodzący na myśl zapach ogniska aromat wędzonej słodkiej papryki. Odrobina kiełków do dekoracji i gotowe.