Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym
0 os.
łatwe
25 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij1 osoba zapisała

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym
Meksykańska fiesta, tequila i muzyka mariachi z tym właśnie kojarzy się smak tej wyśmienitej i sycącej zupy. Delikatny i słodki smak kukurydzy, podbiliśmy wyrazistymi nutami kurkumy, ostrej papryki w proszku i małego strączka chilli. Ognisty temperament idealnie balansuje słodycz mleczka kokosowego i przywodzący na myśl zapach ogniska aromat wędzonej słodkiej papryki. Odrobina kiełków do dekoracji i gotowe.