Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowymKrem z kukurydzy z chilli i mleczkiem kokosowym

Meksykańska fiesta, tequila i muzyka mariachi z tym właśnie kojarzy się smak tej wyśmienitej i sycącej zupy. Delikatny i słodki smak kukurydzy, podbiliśmy wyrazistymi nutami kurkumy, ostrej papryki w proszku i małego strączka chilli. Ognisty temperament idealnie balansuje słodycz mleczka kokosowego i przywodzący na myśl zapach ogniska aromat wędzonej słodkiej papryki. Odrobina kiełków do dekoracji i gotowe.