Grillowany łosoś z libańskim tabbouleh przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany łosoś z libańskim tabbouleh

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany łosoś z  libańskim tabbouleh  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany łosoś z  libańskim tabbouleh  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany łosoś z  libańskim tabbouleh  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany łosoś z  libańskim tabbouleh  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany łosoś z  libańskim tabbouleh  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany łosoś z  libańskim tabbouleh  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany łosoś z  libańskim tabbouleh  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany łosoś z  libańskim tabbouleh  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany łosoś z  libańskim tabbouleh Grillowany łosoś z libańskim tabbouleh

Tabbouleh to libańska odmiana sałatki warzywnej z pomidorów i kuskusu lub bulguru z dodatkiem cebuli, czosnku, ogórka i czerwonej papryki. Smak i aromat sałatki tabbouleh wzbogacony jest miętą, cytryną i natką pietruszki. W połączeniu z łososiem tworzy wspaniałą całość, jednak broni się również jako samodzielne danie.