Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z krewetkami w sosie białego wina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tagliatelle z krewetkami w sosie białego winaTagliatelle z krewetkami w sosie białego wina

Krewetki uznawane są za afrodyzjaki nie tylko dzięki wysokiej zawartości cynku, fosforu, potasu i magnezu, ale i za ich wyrafinowany smak. Prosty w przygotowaniu i doskonały w smaku przepis od Manueli Gołąb - Manu od kuchni z pewnością przypadnie wszystkim do gustu