Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
70 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z bambusem w nigeryjskim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z bambusem w nigeryjskim styluKurczak z bambusem w nigeryjskim stylu

Danie, które łączy w sobie smaki Azji i Afryki. W podobny sposób kurczaka przygotowuje się także w Indonezji. Dziś już nie wiadomo, czy przepis narodził się właśnie tam, czy w Nigerii, w tym przypadku szczypta nigeryjskiego imbiru przesądza sprawę