Warzywa stir fried w orientalnym stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa stir fried w orientalnym stylu

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa stir fried w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa stir fried w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa stir fried w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa stir fried w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa stir fried w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa stir fried w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa stir fried w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa stir fried w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa stir fried w orientalnym styluWarzywa stir fried w orientalnym stylu

Doskonały, lekki obiad w 15 minut? Nic prostszego, chrupiące warzywa w orientalnym stylu stir-fry z ożywczym dodatkiem soku z limonki i nutą masła orzechowego, to coś co pokochacie. Można też zabrać jako lunch do pracy, lub podawać jako dodatek.