Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazyliiShirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii

Dla wielbicieli odważnego mięsa i charakterystycznych dodatków kuchni włoskiej. Rozpływający się w ustach boczek ze słoną pomidorową okrasą, którą przejął makaron zaskoczy Was swoim smakiem. Jeśli do tej pory nie spróbowałeś makaronu shirataki - zakochasz się od pierwszego kęsa, zwłaszcza, że jest on niemalże bezkaloryczny. Makaron ten wytwarzany jest z bulwy rośliny konjac o wdzięcznej polskiej nazwie dziwidło. Roślina ta składa się w 97 proc. z wody i w 3 proc. z błonnika roślinnego. Sama bulwa jest bardzo bogata w składniki odżywcze i zawiera między innymi: białko, węglowodany, żelazo, fosfor, miedź, cynk oraz witaminy A, E, D, B1, B6, B12, C i kwas foliowy. Od dzisiaj makaron można jeść bezkarnie.