Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii
0 os.
łatwe
25 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij3 osoby zapisały

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 

Chowder z owoców morza w stylu Long Island
30 min.
łatwe
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii
Dla wielbicieli odważnego mięsa i charakterystycznych dodatków kuchni włoskiej. Rozpływający się w ustach boczek ze słoną pomidorową okrasą, którą przejął makaron zaskoczy Was swoim smakiem. Jeśli do tej pory nie spróbowałeś makaronu shirataki - zakochasz się od pierwszego kęsa, zwłaszcza, że jest on niemalże bezkaloryczny. Makaron ten wytwarzany jest z bulwy rośliny konjac o wdzięcznej polskiej nazwie dziwidło. Roślina ta składa się w 97 proc. z wody i w 3 proc. z błonnika roślinnego. Sama bulwa jest bardzo bogata w składniki odżywcze i zawiera między innymi: białko, węglowodany, żelazo, fosfor, miedź, cynk oraz witaminy A, E, D, B1, B6, B12, C i kwas foliowy. Od dzisiaj makaron można jeść bezkarnie.