Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Shirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazyliiShirataki z boczkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i nutą bazylii

Dla wielbicieli odważnego mięsa i charakterystycznych dodatków kuchni włoskiej. Rozpływający się w ustach boczek ze słoną pomidorową okrasą, którą przejął makaron zaskoczy Was swoim smakiem. Jeśli do tej pory nie spróbowałeś makaronu shirataki - zakochasz się od pierwszego kęsa, zwłaszcza, że jest on niemalże bezkaloryczny. Makaron ten wytwarzany jest z bulwy rośliny konjac o wdzięcznej polskiej nazwie dziwidło. Roślina ta składa się w 97 proc. z wody i w 3 proc. z błonnika roślinnego. Sama bulwa jest bardzo bogata w składniki odżywcze i zawiera między innymi: białko, węglowodany, żelazo, fosfor, miedź, cynk oraz witaminy A, E, D, B1, B6, B12, C i kwas foliowy. Od dzisiaj makaron można jeść bezkarnie.