Chrupiące burgery z buraków z warzywami i dipem musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące burgery z buraków z warzywami i dipem musztardowym

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące burgery z buraków z warzywami i dipem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące burgery z buraków z warzywami i dipem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące burgery z buraków z warzywami i dipem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące burgery z buraków z warzywami i dipem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące burgery z buraków z warzywami i dipem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące burgery z buraków z warzywami i dipem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące burgery z buraków z warzywami i dipem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące burgery z buraków z warzywami i dipem musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące burgery z buraków z warzywami i dipem musztardowymChrupiące burgery z buraków z warzywami i dipem musztardowym

Inspiracje do przygotowywanych dla Was przepisów czerpiemy z różnych źródeł, tym razem znaleźliśmy coś ciekawego podczas lektury książki "Food Pharmacy". Bez przesady możemy powiedzieć, że zakochaliśmy się w buraczanych burgerach, a naprawdę lubimy mięso :). Spróbujcie i Wy!