
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wołowina z fasolą w stylu tex - mex
Kuchnia te-mex, czyli teksańsko meksykańska to połączenie, o którym słyszeli wszyscy. Nie wszyscy wiedza jednak, że nazwa Tex-Mex wywodzi się z XIX-wiecznej linii kolejowej Texas Mexican Railway, oznaczanej tym skrótem w ówczesnych rozkładach jazdy.