Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouillePierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille

Kaczka od dawna uważana jest za jeden z najszlachetniejszych gatunków drobiu. Jej delikatne i jednocześnie aromatyczne mięso idealnie łączy się ze wszystkimi wytrawnymi dodatkami i sosami. Przekonajcie się sami przyrządzając jedno z najbardziej klasycznych zestawień. Soczysta kacza pierś z wyrazistym sosem na bazie czerwonego wina oraz konfitury z borówek, z Pałacu Cieleśnica całość dopełni lekko pikantne ratatuille. Kwintesencja jesiennych smaków.