Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouillePierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille

Kaczka od dawna uważana jest za jeden z najszlachetniejszych gatunków drobiu. Jej delikatne i jednocześnie aromatyczne mięso idealnie łączy się ze wszystkimi wytrawnymi dodatkami i sosami. Przekonajcie się sami przyrządzając jedno z najbardziej klasycznych zestawień. Soczysta kacza pierś z wyrazistym sosem na bazie czerwonego wina oraz konfitury z borówek, z Pałacu Cieleśnica całość dopełni lekko pikantne ratatuille. Kwintesencja jesiennych smaków.