Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouillePierś z kaczki, z sosem winno-borówkowym i pikantnym ratatouille

Kaczka od dawna uważana jest za jeden z najszlachetniejszych gatunków drobiu. Jej delikatne i jednocześnie aromatyczne mięso idealnie łączy się ze wszystkimi wytrawnymi dodatkami i sosami. Przekonajcie się sami przyrządzając jedno z najbardziej klasycznych zestawień. Soczysta kacza pierś z wyrazistym sosem na bazie czerwonego wina oraz konfitury z borówek, z Pałacu Cieleśnica całość dopełni lekko pikantne ratatuille. Kwintesencja jesiennych smaków.