
Składniki
100 gramów
120 gramów
0.5 szklanki
1 szczypta
15 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.

Krok 2
Jeżeli powstały koktajl jest za gęsty dodajemy wodę.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Koktajl warzywny z buraka i migdałów
Pora na: Drugie śniadanie.
Walorów smakowych buraka nikomu chyba nie trzeba przedstawiać. W kuchni polskiej gości od setek lat, będąc głównym składnikiem zup oraz dodatków do potraw. Nie zawsze jednak pamiętamy, że warzywo to doskonale nadaje się do koktajli. Spróbujcie napoju warzywnego z buraka i migdałów, według naszego przepisu, który idealnie wpisuje się w kompozycję wysokobiałkowej diety 1500 kcal. To idealna propozycja na drugie śniadanie, którego smak wzbogacają dodatkowo owoce leśne oraz imbir.
Dla kogo?
Koktajl z buraka, owoców leśnych i migdałów polubią osoby szukające ciekawych pomysłów na drugie śniadanie, wpisujące się w menu diety wysokobiałkowej.
Wiesz, co jesz!
Koktajl to przede wszystkim spory zastrzyk energii. Ma 226 kalorii, 8,7 g błonnika oraz 6,8 g białka.
Czy wiesz, że?
Współcześnie znane odmiany buraka pochodzą wprost z Bliskiego Wschodu, od buraka dzikiego. Spoglądając na historię tego warzywa, warto sięgnąć aż do czasów babilońskich, gdy wspomniano o buraku po raz pierwszy. Dziś spotykany jest na całym świecie, jako ceniony składnik wielu dań, zarówno wytrawnych, jak i deserowych.