Kolorowy przekładaniec

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

183

1137 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1736 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3415 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

130 gramów

100 gramów

2 sztuki

80 mililitrów

80 gramów

1 łyżeczka

kolorowa masa:

340 gramów

4 łyżki

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, dodać jajka .

Kolorowy przekładaniec - Krok 1

Krok 2

Do masy dodać śmietanę i mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia, wymieszać.

Kolorowy przekładaniec - Krok 2

Krok 3

Wlać do formy tortowej o śr.24 cm ,piec 30 min w temperaturze 180 stopni.

Kolorowy przekładaniec - Krok 3

Krok 4

Przyrządzić galaretki: wiśniową, cytrynową i pomarańczową, używając połowę porcji wody podanej w przepisie na opakowaniu, każdy smak w oddzielnym naczyniu. Wstawić do lodówki. Gdy galaretki całkiem stężeją pokroić je w kostkę. Wyłożyć na upieczone, ostudzone ciasto.

Kolorowy przekładaniec - Krok 4

Krok 5

Mleko skondensowane dobrze schłodzić w lodówce i ubić na pianę, gdy zdecydowanie zwiększy objętość dodać, ciągle ubijając, tężejące galaretki agrestowe, przygotowane wg. przepisu na opakowaniu ale z połową porcji wody. Gdy masy się połączą wlać całość do formy przykrywając galaretki pokrojone w kostkę. Włożyć do lodówki na kilka godzin.

Kolorowy przekładaniec - Krok 5
9

Opinie o przepisie

  • Joanna Blazel

    Joanna Blazel, 12.12.2019

    No mnie też ciekawi cze mleko slodzone czy nie? Ale chyba nie jeśli jest cukier puder co?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • renata will

    renata will, 21.05.2019

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Stępniak

    Katarzyna Stępniak, 08.03.2017

    Super.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Ole

    Magdalena Ole, 09.11.2016

    nie dokladny ten przepis mleko czy słodzone czy nie..I 2 opakowania tylko ile 500ml 450ml I smietana ile procentowa

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Mariam Fabi

    Mariam Fabi, 01.09.2016

    Moučník vypadá moc hezky. Taky já u nás v Česku používám Galaretku. Zdravím z Bohumína. :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Rapsiewicz

    Anna Rapsiewicz, 31.08.2016

    Często robię taką galaretkę z wnuczką ale bez ciasta ,podjada nawet zanim stężeje.Bardzo dobry deser.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisława Wozniak

    Zdzisława Wozniak, 28.07.2016

    Czy mleko skondensowane ma byc słodzone czy nie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktoria Dembinna

    Wiktoria Dembinna, 09.05.2016

    Śmietanę ile procentową? %

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowy przekładaniecKolorowy przekładaniec

Szukasz inspiracji na efektowny i smaczny wypiek? Kolorowy przekładaniec to propozycja dla każdego fana słodyczy. Będzie smaczną przekąską serwowaną o każdej porze dnia. Aby go przygotować, potrzebujesz m.in. dobrej jakości mąki. Połącz ją z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sito, aby ciasto było delikatniejsze. Dodaj śmietanę, która powinna być mocno schłodzona. Połącz ją z resztą składników za pomocą miksera, a następnie przełóż powstałą masę na ciasto do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką lub bułką tartą. Kiedy będzie gotowe, wyłóż je pokrojonymi w kostkę różnokolorowymi galaretkami. Pamiętaj, by wcześniej ostudzić upieczony spód. Wlej masę, która idealnie skomponuje się z galaretkami, dając apetyczny i kolorowy efekt. Możesz dodać do niej nieco wiórków kokosowych. Jeśli chcesz, całość ozdób kleksami z polewy czekoladowej mlecznej lub gorzkiej. Ciasto serwuj schłodzone, najlepiej na dużym półmisku. Zainspiruj się tym przepisem na kolorowy przekładaniec i podziel się opinią w komentarzu. Życzymy smacznego!