Koperkowe faszerowane gruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperkowe faszerowane gruszki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

8 sztuk

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę umyj, oczyść, osusz i potnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Obraną cebulę posiekaj razem z salami na drobniutką kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu dodając wątróbkę. Gdy składniki będą już zrumienione podlej bulionem i duś przez ok. 10min. Dopraw do smaku.

Krok 3

Gruszki obierz cieniutko, zetnij wierzchy i wydrąż ostrożnie małą łyżeczką. Nafaszeruj mięsnym nadzieniem, przykryj odciętymi wierzchołkami i ułóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce.

Krok 4

Zapiekaj przez ok. 10-15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem udekoruj nadziewane gruszki posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperkowe faszerowane gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperkowe faszerowane gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperkowe faszerowane gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperkowe faszerowane gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperkowe faszerowane gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperkowe faszerowane gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperkowe faszerowane gruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperkowe faszerowane gruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej