
Składniki
400 gramów
8 sztuk
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę umyj, oczyść, osusz i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Obraną cebulę posiekaj razem z salami na drobniutką kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu dodając wątróbkę. Gdy składniki będą już zrumienione podlej bulionem i duś przez ok. 10min. Dopraw do smaku.
Krok 3
Gruszki obierz cieniutko, zetnij wierzchy i wydrąż ostrożnie małą łyżeczką. Nafaszeruj mięsnym nadzieniem, przykryj odciętymi wierzchołkami i ułóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce.
Krok 4
Zapiekaj przez ok. 10-15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem udekoruj nadziewane gruszki posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej