Kubusiowy biszkopt

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

139

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

150 gramów

150 gramów

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

krem:

1 litr

3 opakowania

0.5 sztuki

2 opakowania

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania kremowej konsystencji.

Krok 2

Dodać żółtka i wodę wymieszaną z octem.

Krok 3

Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Delikatnie połączyć.

Krok 5

Krem: Część soku ugotować, część wymieszać z budyniem.

Krok 6

Wlać do gotującego się soku.

Krok 7

Ugotować krem.

Krok 8

Do zimnego kremu dodać miękką Kasię i zmiksować.

Krok 9

Na biszkopt położyć krem, potem owoce (ja podzieliłam ciasto na dwie części, po prawej dałam jagody, po lewej jabłka i banany) zalać tężejącą galaretką.

Krok 10

Schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kubusiowy biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kubusiowy biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kubusiowy biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kubusiowy biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kubusiowy biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kubusiowy biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kubusiowy biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej