Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
15 gramów
40 gramów
100 gramów
50 mililitrów
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włóż lody waniliowe Carte d'Or do miski i rozgnieć łyżką.
Krok 2
Wymieszaj lody z wiórkami czekoladowymi.
Krok 3
Za pomocą łyżki do lodów nałóż masę lodową na talerz.
Krok 4
Talerz z lodami włóż do zamrażarki na około godzinę.
Krok 5
Rozpuść ciemną czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Wlej rum i poczekaj, aż czekolada zgęstnieje.
Krok 6
Przygotuj porcje deseru: na każdy talerz połóż 2-3 gałki lodów polane sosem czekoladowo-rumowym i posypane posiekanymi prażonymi orzechami.

Dobra rada:
Okazja: Na specjalne okazje
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej