Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 gramów

40 gramów

100 gramów

50 mililitrów

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włóż lody waniliowe Carte d'Or do miski i rozgnieć łyżką.

Krok 2

Wymieszaj lody z wiórkami czekoladowymi.

Krok 3

Za pomocą łyżki do lodów nałóż masę lodową na talerz.

Krok 4

Talerz z lodami włóż do zamrażarki na około godzinę.

Krok 5

Rozpuść ciemną czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Wlej rum i poczekaj, aż czekolada zgęstnieje.

Krok 6

Przygotuj porcje deseru: na każdy talerz połóż 2-3 gałki lodów polane sosem czekoladowo-rumowym i posypane posiekanymi prażonymi orzechami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody waniliowe z chrupiącą polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej