Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

400 gramów

1 pęczek

150 mililitrów

1 opakowanie

1 pęczek

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymkę pokrój w plastry same cebulki, selera naciowego umyj i pokrój w słupki 2 cm.

Krok 2

Majeranek świeży posiekaj, pomidory pellati lekko rozdrobnij ręką.

Krok 3

Do miśki włóż najpierw pomidory pelati i wymieszaj z koncentratem, dodaj resztę składników, dokładnie mieszając dopraw pieprzem i Przyprawą Knorr. Na końcu wtłocz oliwę. Zalej 1 kg karkówki i marynuj przez 12 godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej