Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
100 gramów
400 gramów
1 pęczek
150 mililitrów
1 opakowanie
1 pęczek
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymkę pokrój w plastry same cebulki, selera naciowego umyj i pokrój w słupki 2 cm.
Krok 2
Majeranek świeży posiekaj, pomidory pellati lekko rozdrobnij ręką.
Krok 3
Do miśki włóż najpierw pomidory pelati i wymieszaj z koncentratem, dodaj resztę składników, dokładnie mieszając dopraw pieprzem i Przyprawą Knorr. Na końcu wtłocz oliwę. Zalej 1 kg karkówki i marynuj przez 12 godz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej