Płonące banany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płonące banany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

6 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórki i przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu, a na drugi talerz wysyp mąkę.

Krok 3

Połówki bananów panieruj w jajku i mące.

Krok 4

Na dużej patelni rozgrzej masło, na którym będziemy smaż banany. W rondelku rozgrzej rum.

Krok 5

Ułóż owoce na dużym talerzu, skrop rumem. Przed podaniem zapal

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej