Płonące banany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płonące banany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

6 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórki i przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu, a na drugi talerz wysyp mąkę.

Krok 3

Połówki bananów panieruj w jajku i mące.

Krok 4

Na dużej patelni rozgrzej masło, na którym będziemy smaż banany. W rondelku rozgrzej rum.

Krok 5

Ułóż owoce na dużym talerzu, skrop rumem. Przed podaniem zapal

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej