
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
6 łyżek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz ze skórki i przekrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu, a na drugi talerz wysyp mąkę.
Krok 3
Połówki bananów panieruj w jajku i mące.
Krok 4
Na dużej patelni rozgrzej masło, na którym będziemy smaż banany. W rondelku rozgrzej rum.
Krok 5
Ułóż owoce na dużym talerzu, skrop rumem. Przed podaniem zapal
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej