Płonące banany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płonące banany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

6 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórki i przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu, a na drugi talerz wysyp mąkę.

Krok 3

Połówki bananów panieruj w jajku i mące.

Krok 4

Na dużej patelni rozgrzej masło, na którym będziemy smaż banany. W rondelku rozgrzej rum.

Krok 5

Ułóż owoce na dużym talerzu, skrop rumem. Przed podaniem zapal

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Spaghetti z owocami morza
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej