Płonące banany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płonące banany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

6 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórki i przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu, a na drugi talerz wysyp mąkę.

Krok 3

Połówki bananów panieruj w jajku i mące.

Krok 4

Na dużej patelni rozgrzej masło, na którym będziemy smaż banany. W rondelku rozgrzej rum.

Krok 5

Ułóż owoce na dużym talerzu, skrop rumem. Przed podaniem zapal

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płonące banany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej