
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
6 łyżek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz ze skórki i przekrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu, a na drugi talerz wysyp mąkę.
Krok 3
Połówki bananów panieruj w jajku i mące.
Krok 4
Na dużej patelni rozgrzej masło, na którym będziemy smaż banany. W rondelku rozgrzej rum.
Krok 5
Ułóż owoce na dużym talerzu, skrop rumem. Przed podaniem zapal
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























