
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
6 łyżek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz ze skórki i przekrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu, a na drugi talerz wysyp mąkę.
Krok 3
Połówki bananów panieruj w jajku i mące.
Krok 4
Na dużej patelni rozgrzej masło, na którym będziemy smaż banany. W rondelku rozgrzej rum.
Krok 5
Ułóż owoce na dużym talerzu, skrop rumem. Przed podaniem zapal
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej